Residentieel

Logeren bij De Kleine Vos: samen zorgen voor je kind

Tekening van een lachend meisje op een schommel aan de tak van een boom

Soms stapelen tegenslagen zich op, ontstaat er een crisis of word je geconfronteerd met een onverwachte gebeurtenis en is er nood aan tijdelijke opvang buitenshuis.

Als ouder kan je vrijwillig beroep doen op onze opvang, maar het is ook mogelijk dat een plaatsende instantie van Integrale Jeugdzorg beslist dat het beter is om je kind(eren) tijdelijk uit huis te plaatsen.

CKG De Kleine Vos kan opvang en ondersteuning bieden:

  • voor een korte periode van 6 weken in geval van crisis of bij nood aan een korte time-out
  • voor een langere periode van 6 tot 12 maanden
  • voor langer dan een jaar (indien een plaatsing noodzakelijk blijkt)

Bij residentiƫle opvang staan onze begeleiders tijdelijk mee in voor de opvoeding en verzorging van je kind(eren). Ze worden opgenomen in een leefgroep van maximaal 12 kinderen. In een aangename, rustgevende en kindvriendelijke omgeving bieden wij hen optimale ontwikkelingskansen.

Intussen gaat een vaste begeleider samen met jou op zoek naar kansen en ruimte om de opvoedingssituatie te herstellen en/of te versterken, zodat de kinderen weer naar huis kunnen. Soms kan een plaatsende instantie echter beslissen dat er behoefte is aan een stabiel opvoedingsklimaat buiten het gezin. De gezinsbegeleider zal je dan ondersteunen op de weg hier naartoe.

Ook in deze moeilijkere omstandigheden rekenen we op een actieve betrokkenheid van de ouders.