Huiswerk begeleiding

Huiswerk maken: Hoe doe je dat?

Tekening van een jongen die op een stapel boeken zit en zelf ook een boek leest.

Hebben kinderen een apart plekje nodig om hun huiswerk te maken? Moet het stil zijn in huis? Moet ik, mag ik helpen bij het huiswerk en hoe pak ik dat best aan? En hoe combineer ik dat allemaal met mijn werk, mijn huishouden, de andere kinderen?

Allemaal heel terechte vragen waarop we met onze huiswerkbegeleiding aangepast aan jouw specifieke gezinssituatie een antwoord proberen te geven.

Gedurende drie maanden komt je zoon of dochter 1 keer per week naar onze huiswerkklas. Daar leren ze met een handig stappenplan zelfstandig te werken. Daarnaast komt onze huiswerkbegeleider wekelijks bij je thuis op bezoek en bekijkt samen met jou hoe je je kind het best ondersteunt. Elk gezin betaalt € 5 per 3 maanden, onafhankelijk van het aantal kinderen dat deelneemt aan de huiswerkbegeleiding.

Steeds meer jonge kinderen hebben het moeilijk op school, kunnen niet zelfstandig studeren, vinden niet onmiddellijk een goede leerhouding, lopen een achterstand op, …

CKG De Kleine Vos probeert kinderen én hun ouders daarbij te helpen door het huiswerk te structureren. Een goede planning helpt immers de prestatiedruk voor je kind weg te werken en neemt ook faalangst weg.